DOMYRIO - montované domy, Jak se rodí dřevostavba, aneb od stromu k domu | DOMYRIO - montované domy

Jak se rodí dřevostavba, aneb od stromu k domu

„Na začátku byl strom. Když ho porazili, nařezali z něj prkna a z prken postavili fortelný dům. Do dřevostavby se nastěhovali lidé a žili v něm šťastně až do smrti.“ Moderní pohádka o domu ze dřeva by možná mohla vypadat zrovna takhle. Jak ale vypadá cesta dřevostavby z tovární haly až k novým majitelům ve skutečnosti? Pojďte s námi, my vás provedeme.

 

Moderní továrna na dřevo

Dnes už není pochyb o tom, že domy budoucnosti jsou ze dřeva a rodí se v továrních halách. Společnost DOMYRIO proto v krásné a na kvalitní dřevo bohaté moravskoslezské přírodě postavila zcela novou výrobní halu a vybavila ji nejmodernějšími stroji německé firmy Weinmann.

Naše výroba

Výrobní hala o rozměrech bezmála 7000 m2 skrývá výkvět automatizované dřevozpracující technologie: od pracovních stolů s automatickým přepravníkem, přes automatické mosty na střílení spojovacího materiálu, řezání, vrtání, frézování či unikátní foukání různých druhů špičkové tepelné izolace až po vyspělé šestiosé obráběcí centrum na opracování dřeva a nářezové centrum se skladem plošného materiálu.

Za rok může při jednosměnném provozu opustit naši továrnu až 150 hotových domů připravených ke kompletaci na stavební parcele.

Chirurgicky čistá a přesná práce

Výhodou montovaných domů je především skutečnost, že výroba jednotlivých segmentů probíhá v čistém prostředí výrobní linky. Nepodléhá vlivům počasí, není závislá na denním světle, může probíhat v každé roční době.

Stěny montovaných dřevostaveb rovněž díky precizní přípravě a výrobě v suchém prostředí disponují prvotřídními izolačními vlastnostmi a dodávají dřevostavbám jejich kýžené unikátní vlastnosti.

Propojení výrobních linek s informačními technologiemi také umožňuje vyrobit ze dřeva i domy podle přání zákazníků, na základě individuálních architektonických návrhů.

Automatizované obráběcí procesy a milimetrová přesnost moderních strojů v kombinaci se zkušenými odborníky také zajistí, že dokonalá skládačka domu ze dřeva může vzniknout již během pouhých 3 až 5 dnů podle specifik konkrétní budovy.

Jak se rodí dřevostavba, aneb od stromu k domu

Stavba jako geniální stavebnice

Celá hrubá stavba domu rozložená na jednotlivé segmenty je po pečlivé výstupní kontrole převezena na stavební pozemek, kde mezitím stavební firma vybuduje betonovou základovou desku. Jedná se o jedinou část dřevostavby, která vzniká tzv. mokrou cestou, a je tak třeba při její realizaci počítat s vlivem povětrnostních podmínek a ročního období.

Pomocí jeřábu jsou jednotlivé části pečlivě usazovány na svá místa na základové desce. Výhodou kompletace předem precizně vyrobených komponentů je jak minimalizace rizika nepřesností při stavbě, tak rychlost zhotovení.

Dokončení hrubé stavby domu ze dřeva netrvá zkušeným odborníkům zpravidla déle než jeden týden. Profesionální dohled vyškolených specialistů je zárukou, že konstrukce domu bude bezvadná a umožní jeho spokojené dlouholeté užívání.

Rozsah dodávky



Easy 114 Easy 114

Easy 114

Užitná plocha: 114.2 m2 (4+kk)
Cena od: 3.340.200 Kč

DetailyTen se mi líbí
City 121 City 121

City 121

Užitná plocha: 121.8 m2 (5+kk)
Cena od: 3.385.000 Kč

DetailyTen se mi líbí
Country 87 Country 87

Country 87

Užitná plocha: 87 m2 (3+kk)
Cena od: 2.792.900 Kč

DetailyTen se mi líbí

Do cíle po svých, nebo rovnou od nás na klíč?

Pokud si pro svůj dům od společnosti DOMYRIO zvolíte nejekonomičtější variantu „UZAVŘENÁ HRUBÁ STAVBA “, končí náš příběh vašeho domu zde. Naši odborníci vám ho předají v maximální možné kvalitě a nadále svěří jeho dokončení do vašich rukou. Počítejte ovšem s tím, že vás i dřevostavbu bude čekat ještě pořádný kus poctivé práce.

O pořádných pár kroků dále se dostanete s naší dřevostavbou „K DOKONČENÍ “, kdy bude interiér domu vybaven vámi vybraným vnitřním schodištěm, ústředními systémy vytápění či kompletními rozvody vody a kanalizace.

Další významnou etapu na cestě k cíli představuje dřevostavba „KOMPLET “, při níž je dům během několika málo týdnů doplněn ještě o obklady, dlažby a sanitární techniku, kterou jste si při plánování domu sami zvolili.

Na konec cílové rovinky vás pak spolehlivě zavede dřevostavba „NA KLÍČ “, v níž už nechybí nic, co by bránilo okamžitému nastěhování. Samozřejmostí jsou kompletně položené podlahy, usazené vnitřní dveře, výmalba interiérů či zhotovené vestavěné skříně.

Od stromu k domu za pár týdnů

Cestu od surového dřeva k promyšlenému domu, ve kterém se bude skvěle bydlet, stihne dřevostavba od společnosti DOMYRIO urazit již za necelé dva měsíce. Dříve, než se rozkoukáte. Mimochodem: kolik času vám zabralo plánování nového domu a debaty nad tím, jak by měla vaše ideální dřevostaba vypadat?



Kontaktujte
nás