DOMYRIO - montované domy, Energie uspořená na doma | DOMYRIO - montované domy

Energie uspořená na doma

Ještě před pár lety byste se nejspíš rozhodovali, zda se budete chovat zodpovědně k životnímu prostředí, ušetříte raději nějakou tu korunu a nebo budete spokojeně a komfortně bydlet. V současnosti ovšem umí kvalitní dřevostavby nabídnout vše najednou a ani jim to nedá moc práce.

Samozřejmý standard nejvyšší úrovně

V posledních letech doznaly změn legislativní předpisy v oblasti stavebnictví a od roku 2020 tak musejí mít všechny nové domy určitou minimální spotřebu energie. Od ledna 2022 se limity dokonce ještě zpřísnily.

Segment dřevostaveb však regulace nijak nezaskočila: domy ze dřeva mají nízkou energetickou náročnost ve své DNA.



Prohlédnout katalog


Jak potvrzuje provozně výrobní ředitel DOMYRIO Ing. Aleš Polák, podstatou úspěchu nízkoenergetických domů je maximální snaha o zabezpečení budovy proti energetickým ztrátám. Jak toho dosáhnou? Ideálně kombinací několika faktorů: energeticky úsporným stavebním řešením, účinnými technologickými systémy a využitím obnovitelných zdrojů.


Dřevo šetří přírodu

Stavět z ekologicky šetrného materiálu znamená šetřit přírodu i peněženku. Náklady na vytápění u dřevostaveb bývají až o třetinu nižší než u zděných domů. Úsporný dům lze přirozeně postavit z jakéhokoli materiálu, nicméně dřevo je ideální volbou. Díky své vyšší povrchové teplotě přispívá k vyšší klimatické pohodě uvnitř a od přírody disponuje vynikajícími izolačními vlastnostmi.

Z kvalitně postaveného domu by nemělo teplo nekontrolovaně unikat. Podstatné je se vyvarovat zejména tzv. tepelných mostů, tedy nedostatečně zateplených míst stavební konstrukce. U zděných budov představují riziko například nadokenní překlady, špatně těsnící okna či dveře. U montovaných dřevostaveb ovšem tyto neduhy odpadají, neboť technologicky precizní výroba jednotlivých segmentů zaručuje dokonalou izolaci.

Naše výroba

EASY 98

Aby mohl dům žít úsporným životem, potřebuje získávat energii z obnovitelných zdrojů. Ideálním tvarem energeticky úsporného domu je kvádr obrácený delší stranou k jihu. Jde to přirozeně i jinak, základem je ale vždy chytré a promyšlené architektonické řešení.

Orientace oken a větších prosklených ploch na jih či jihozápad tak zajistí maximální využití sluneční energie k vytápění v chladnějších měsících. A v kombinaci s fotovoltaickými panely na střeše lze dosáhnout velmi výrazných úspor jen díky naší nejbližší hvězdě.

Úsporné technologie všeho druhu

Solární zisky lze vhodně kombinovat též s moderními technologiemi, které výrazně napomáhají hospodárnému nakládání s energiemi. Základem mohou být velmi oblíbená tepelná čerpadla schopná využívat okolní vzduch jak k zimnímu vytápění, tak k letnímu ochlazování interiérů.

Významné energetické úspory přinášejí také systémy komfortního větrání zajišťující optimální výměnu vzduchu. Díky velmi účinné rekuperaci tepla a vlhkosti dokážou snížit provozní náklady a zajistit dlouhodobou kvalitu stavby.

Chytrý nízkoenergetický dům si navíc dobře rozumí s inteligentními digitálními systémy schopnými řídit provoz jednotlivých zařízení dle vašich aktuálních potřeb, a přitom vždy myslet ekonomicky.

Moderní technologie

U nízkoenergetických dřevostaveb platí, že se vyplatí nechat si je postavit na klíč, protože jedním z klíčových aspektů je důraz na správný technologický proces výstavby a použité materiály, a to včetně celé škály moderních technologií, které DOMYRIO využívají pro potřeby vámi vybraného domu.

Bydlet v přírodním je fajn

Úspory nízkoenergetických dřevostaveb je třeba vnímat jako dvojí investici do budoucna: ekonomickou i ekologickou. Pomohou vám ušetřit náklady na provoz a zároveň přispívají k udržitelnému životnímu stylu, bez něhož se naše společnost v příštích desetiletích neobejde.

Samozřejmostí bydlení v nízkoenergetickém domě by proto také měl být šetrný životní styl, k němuž patří nejen racionální a efektivní využívání moderních technologií, ale též používání šetrných a úsporných elektrických přístrojů a spotřebičů.



Jsme Vám
k dispozici

Kde nás najdete

DOMYRIO s.r.o.
třída Hrdinů 1288/55,
795 01 Rýmařov

IČ:03565394
DIČ: CZ03565394

MAPA

Domluvte si schůzku

Spojte se s námi

+420 604 255 555
info@domyrio.cz

všechny kontakty

Kontaktujte
nás