DOMYRIO - montované domy, Architektonické trendy v rodinných domech | DOMYRIO - montované domy

Architektonické trendy v rodinných domech

Dávno pryč jsou časy tzv. "podnikatelského baroka”, které na konci minulého století zaplavilo tuzemské pozemky přeplácanými barevnými stavbami s obloučky a věžičkami. Současná architektura v oblasti rodinných domů se výrazně proměnila – nepochybně k lepšímu. Přispívají k tomu také čím dál tím oblíbenější dřevostavby, které sledují poslední trendy. Napadlo vás někdy uvažovat nad tím, jaká móda mezi rodinnými domy dnes frčí?

Design v souladu s přírodou i technologiemi

Všeho s mírou. To přirozeně platí i v případě následování jakýchkoli módních trendů. A že není žádoucí slepě následovat aktuální módu jenom proto, že se o ní mluví a píše, ví dobře i zakladatel společnosti DOMYRIO Jaromír Slováček. Každá stavba má svůj příběh a každý dům své jedinečné obyvatele. Ovšem úspěšné trendy, které vyhlížejí do budoucna, se sledovat vyplatí. Pomohou vám totiž k lepšímu bydlení.

Prohlédnout katalog

Přírodní a ekologicky udržitelné materiály

Současná moderní architektura uvažuje ekologicky a udržitelně. Proto dává přednost přírodním a k životnímu prostředí šetrným materiálům. Dřevostavby ostatně mají v tomto směru oproti zděným stavbám značnou výhodu: při jejich stavbě vzniká jen minimální množství odpadu.

S oblíbenými přírodními materiály se však v současnosti často setkáte i v interiérech: ať už se jedná o dřevěné podlahy nebo třeba korková či kamenná obložení.

Současnému módnímu vkusu také vyhovují kombinace dřevěných a kamenných obkladů či omítek, ideálně ve světlých či zemitých a tlumených barvách. Střídání různých materiálů na vnějších stěnách domu také pomáhá rozčlenit velkou masu domu do menších celků tak, aby stavba na pohled působila přirozeněji a lépe ladila s okolní přírodou.

Kontaktujte nás

Přirozené světlo a příroda na dosah

Přirozené světlo a příroda na dosah

Stavět v souladu s přírodou je zkrátka trendy. Již při vybírání a navrhování domu je dobré myslet na jeho umístění a okolní terén. Své místo si totiž našly velké prosklené plochy, jež nabízejí pohled ven, do přírody, do zahrady. Na oplátku pak do interiérů přinášejí přirozené světlo, které přispívá k příjemné pohodové atmosféře. Oblíbené jsou i celé prosklené rohy s výhledem do více stran.

Sepětí s přírodou lze pozorovat také na střechách. Trendem jsou rovné zelené střechy pokryté zelení, které jsou nejen ekologické, ale také příjemné na pohled.

Prohlédnout katalog

Chytrá architektonická a dispoziční řešení

Dobrá architektura může být minimalistická, ale měla by být rovněž schopna poskytnout dostatečnou rozmanitost a (multi)funkčnost. Takřka standardem se již staly volněji průchozí kuchyně s jídelnou propojené s obývacím pokojem, neboť se umějí přizpůsobit trávení volného času i v případě větší rodiny a rychle se stanou přirozeným srdcem celého domu.

Důležitá je též variabilta: interiér domu by měl být schopen se průběžně přizpůsobit měnícím se potřebám. A také nabídnout dostatek zázemí a odkládacích prostor.

Architektonicky odvážné a unikátní dnes mohou být i montované dřevostavby - stačí se přijít poradit s odborníky v DOMYRIO, kteří vám pomohou s výběrem a navrhnou možná řešení i konzultace s architekty.

Váš dům pak může být “tak trochu jiný” a přitom se budete moci spolehnout na precizní strojové opracování stavebních segmentů a zkušenosti osvědčených profesionálů. Ostatně jedním ze současných trendů jsou právě individuální domy navržené dle individuálních potřeb zákazníků.

Architektonické služby


Inteligentní domácnost

Bojíte se robotů? To byste neměli, protože digitální technologie, sofistikované přístroje a aplikace vám pomáhají zajistit komfortnější a zároveň šetrnější bydlení. Samozřejmostí už dnes bývá na dálku ovládané topení či zastínění oken. Důležitou roli ovšem hrají i další technologická řešení, která dokáží ideálně využít obnovitelné zdroje energie ve prospěch vašeho bydlení. Na střechu můžete umístit fotovolatické články, za dům umístit tepelné čerpadlo a vaše účty za energie budou hned o poznání sympatičtější.

Inteligentní domy

Ano, je to tak. I architektura má své módní trendy, které se neustále mění. Některé jistoty ale přetrvávají: třeba takové dřevostavby z módy vlastně nikdy nevyšly! A díky své energetické úspornosti se samy staly jedním z klíčových módních trendů.

Kontaktujte nás



Kontaktujte
nás