DOMYRIO - montované domy, 10 kroků k vaší nové dřevostavbě | DOMYRIO - montované domy

10 kroků k vaší nové dřevostavbě

Postav dům, zasaď strom, zploď syna! Omlouváme se, ale se zahradničením a sadařením vám neporadíme, ani vám neposkytneme sexuální osvětu. Ale zato u nás v DOMYRIO víme, co a jak podniknout, abyste si mohli pořídit vlastní bydlení. Aniž byste si dům museli sami postavit.

Dům ze dřeva na celý život

Nový dům si člověk nepořizuje každý den. Zpravidla to bývá dlouhodobé rozhodnutí, někdy dokonce na celý život. Bude za ním tedy nejspíše stát delší přemýšlení a rozvažování. Samotná stavba domu přitom ale nemusí být nijak zdlouhavá, ani extrémně náročná. Stačí, když se rozhodnete třeba pro dům ze dřeva a necháte si ho postavit od odborníků na klíč. Výhod to má spoustu. Třeba že s realizací dřevostavby můžete začít kdykoli, bez ohledu na roční období.

A jak taková cesta k vysněnému hotovému domu vypadá? Pojďte si ji v 10 krocích projít s námi.

Prohlédnout katalog

Cestou od nápadu k vlastní dřevostavbě

1. Koupě pozemku a konzultace na stavebním úřadě

Dům zkrátka někde stát musí. Výběr a koupě vhodného pozemku jsou pro spokojené bydlení klíčové: myslete na to, že dům by měl s pozemkem souznít a vzájemně si vyhovovat. V dosahu by měly být inženýrské sítě a stavbě by neměla bránit žádná místní omezení, ani regulace územního plánu.

Výhodou dřevostaveb je skutečnost, že díky jejich tenkým stěnám bude zastavěná plocha menší než u podobně velkých zděných domů. A co ušetříte na ploše domu, můžete využít pro zahradu či terasu.


2. Návštěva obchodního zastoupení DOMYRIO a vyřešení individuálních požadavků

Každý nemůže být architekt, natož zkušený stavitel. Dřevostavby navíc vyžadují značné zkušenosti a výstavba svépomocí může napáchat více škod než užitku. Abyste si udělali představu, jak může váš nový dům vypadat, můžete si vybrat z nabídky katalogových domů či rovnou zamířit za specialisty v DOMYRIO, kteří s vámi proberou vaše představy a nabídnou nejvhodnější variantu.

Stačí vám bungalov, nebo dáte přednost patrové městské vile? A střechu chcete klasicky sedlovou nebo raději ekologicky zelenou? Můžete rovněž využít nabídky architektonických služeb a pořídit si dřevostavbu na míru a přitom v nejlepší kvalitě.

Architektonické služby


3. Stanovení výše úvěru, příprava studie dřevostavby a kalkulace

Dům sice není zadarmo, ale společnost DOMYRIO vám pomůže připravit veškerou dokumentaci, plány a kalkulaci rozpočtu, které budete potřebovat pro případnou žádost o hypotéku. Na vás pak bude zvážit, jakým způsobem chcete stavbu financovat a také kolik do ní hodláte investovat. V této fázi se také můžete rozhodnout, zda si necháte postavit plně vybavenou dřevostavbu na klíč, do které se rovnou nastěhujete, nebo si vystačíte třeba jenom s hrubou stavbou s tím, že vnitřní vybavení – obklady, podlahy, interiérové dveře, výmalbu - si zařídíte svépomocí či později s jiným dodavatelem.

Prohlédněte si naše domy


4. Rezervační smlouva a projektová dokumentace domu

Dům máte vybraný, víte, jak by měl vypadat, tak teď je řada na nás. Specialisté v DOMYRIO vám připraví kompletní projektovou dokumentaci ke stavbě domu a vy můžete v klidu podepsat rezervační smlouvu.


5. Podání žádosti o stavební povolení

Vyřizování na úřadech má rád málokdo, ale bez stavebního povolení dům postavit nemůžete. Tedy můžete: pokud se jedná o dům menší, vystačíte si s územním souhlasem a ohlášením stavby, ale stejně vás cesty na úřad neminou. Anebo možná minou, protože naši kolegové v DOMYRIO vám, v návaznosti na aktuální kapacitní možnosti, vyřídí potřebné dokumenty za vás, čímž si ušetříte spoustu času, který budete moci věnovat třeba přípravě a plánování interiéru nového domu.


6. Specifikace koupelen, dlažeb a kuchyňské linky

Pokud jste si zvolili variantu dřevostavby na klíč, nastal čas vybrat si z nabídky našich partnerů ten správný materiál a vzor obložení stěn, podlah, ale také konkrétní podobu kuchyně, koupelen nebo vestavěných skříní.


7. Vyhotovení smlouvy o dílo a finální výběr vybavení

Jako dodavatel stavby vám následně připravíme smlouvu o dílo, jejíž součástí bude též kompletní projektová dokumentace a samozřejmě konkrétní termíny. Smlouva přirozeně též stanoví jasnézáruční podmínky. V této chvíli tak už budete jasně vědět, kdy bude dokončena základová deska, a můžete začít odpočítávat týdny do dokončení stavby. A nebo že byste se věnovali plánování interiérů, nebo třeba finálnímu rozhodnutí, jakou variantu zastínění oken zvolíte?

Kontaktujte nás


8. Spodní stavba

Spodní stavba jsou kořeny každé stavby. A kořeny musejí být pevné. Kvalitní provedení základové desky je klíčové jak pro další bezproblémovou kompletaci dřevostavby, tak pro spokojený život v ní. Spodní stavba je přitom jedinou fází při realizaci dřevostavby, která se provádí tzv. mokrou cestou a je při ní tudíž třeba brát ohled na počasí.


9. Výstavba domu

Samotná realizace dřevostavby je pro zkušené profesionály ze společnosti DOMYRIO otázkou několika málo týdnů. Jednotlivé segmenty jsou během 3 až 5 dnů za pomoci nejmodernějších technologických strojů firmy Wienmann vyrobeny v našem specializovaném závodě. Následuje hrubá stavba domu na stavebním pozemku, která zabere přibližně týden. V průběhu dalších 4 až 8 týdnů – podle zvoleného rozsahu dodávky, velikosti domu a míry jeho dokončení - profesionálové z DOMYRIO celý dům zkompletují.


10. Pojištění domu a kolaudace

Neuplynulo ani čtvrt roku a hotový dům čeká na nové nájemníky. Před nastěhováním je ovšem dobré jej řádně pojistit. Pamatujte, že nemovitost by měla být pojištěna na částku, za niž by jej bylo možno znovu kompletně vystavět. A nezapomeňte ani na pojištění domácnosti, abyste se mohli vrhnout do stěhování a co nejdříve pozvat přátele a rodinu na kolaudaci vašeho nového bydlení v dřevěném domě.

Kontaktujte nás



Jsme Vám
k dispozici

Kde nás najdete

DOMYRIO s.r.o.
třída Hrdinů 1288/55,
795 01 Rýmařov

IČ:03565394
DIČ: CZ03565394

MAPA

Domluvte si schůzku

Spojte se s námi

+420 604 255 555
info@domyrio.cz

všechny kontakty

Kontaktujte
nás